takaisin etusivulle
Palvelut henkilöasiakkaille
Työnhakijaksi ilmoittautuminen
Oma työnhaku
Avoimet työpaikat
Tukena työnhaussa
Koulutus ja urasuunnittelu
Vuorotteluvapaa ja osa-aikalisä
Aloittavan yrittäjän palvelut
Palvelut maahanmuuttajille
Työvoiman palvelukeskus
Palvelut työnantajille
Turun Työnantajapalvelut
Rekrytointipalvelut
Koulutuspalvelut
Muutosturva
HRV-palvelut
HRV-palvelut, Henkilöstövuokraus
HRV-palvelut, Professi
Palkkatuet työnantajille
Työnantajapalveluiden yhteystiedot
Turun työ- ja elinkeinotoimisto
Yleistä
Verkkoasiointi ja -lomakkeet
Esitteet
Kuvapankki
Toimipaikat
YHTEYSTIEDOT
TARJOUSPYYNNÖT
  Hae Turun TE-toimiston sivuilta:
Työttömyyden lasku on pysähtynyt Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistoissa oli toukokuun lopussa 19 800 työtöntä työnhakijaa. Toukokuun aikana työttömien määrä väheni 300 henkilöllä, ja viime vuoden toukokuusta määrä väheni 50 henkilöllä eli 0,2 prosentilla, kun koko maassa työttömien määrä kasvoi 1,2 prosentilla.

Toukokuun lopussa työttömien osuus työvoimasta oli Varsinais-Suomessa sama kuin vuotta aiemmin, eli 8,3 %. Koko maassa osuus kasvoi 0,1 prosenttiyksiköllä, ollen 8,3 %. Varsinais-Suomessa työttömyysaste on täten sama kuin koko maassa, ja se on maan neljänneksi pienin Pohjanmaan, Uudenmaan sekä Etelä-Pohjanmaan jälkeen.

Työttömien määrä aleni lounaisessa Suomessa (Häme, Pirkanmaa, Satakunta ja Varsinais-Suomi) kun se muualla maassa kasvoi. Nuorten osalta työttömien määrä on lievässä kasvussa lähes kaikkien ELY-keskusten alueilla – poikkeuksena Satakunnassa ja Pirkanmaalla nuorten työttömyys väheni.

Uusia avoimia työpaikkoja 16 % vähemmän kuin vuosi sitten
Toukokuun viimeisenä päivänä oli avoimia työpaikkoja tarjolla maakunnan työ- ja elinkeino-toimistoissa 2 300 kappaletta eli 12 % enemmän kuin vuosi sitten. Kaikkiaan työpaikkoja oli avoinna toukokuun aikana 5 900 kappaletta, joista 3 200 oli uusia, toukokuun aikana avautuneita, työpaikkoja. Kysynnän yleinen supistuminen vuotta aiempaan heijastui samaan tapaan eri aloille. Selvimmin kysyntä hiipui teollisuudessa sekä hotelli- ja ravintola-alalla.

Pitkäaikaistyöttömyys ja nuorten työttömyys: kehitys hakee suuntaa
Nuorten, alle 25-vuotiaiden, työttömien määrä oli Varsinais-Suomessa 2 prosentin suurempi kuin vuosi sitten eli 2 200 henkilöä. Nuorten työttömyys kasvoi Turun seudulla samalla kun se pysyi ennallaan Salon seudulla sekä väheni Turunmaalla, Vakka-Suomessa ja Loimaan seudulla. Toukokuulle tyypilliseen tapaan nuorten työttömien määrä väheni hieman kuukauden aikana. Pitkäaikaistyöttömien määrä näyttää saavuttaneen huippunsa Varsinais-Suomessa. Tosin yli vuoden työttömänä olleita henkilöitä oli 5 300 eli 3 % enemmän kuin vuotta aiemmin. Laskuun pitkäaikaistyöttömyys on kääntynyt Loimaan seudulla ja Turunmaalla. Työttömien määrä kasvoi 4 prosentilla naisten keskuudessa ja miesten keskuudessa se väheni 3 prosentilla.

Työttömyys vähenee erityisesti teollisuudessa
Viime vuoden toukokuuhun verrattuna työttömien määrä on muuttunut vain vähän useimmissa ammattien pääryhmissä. Yleinen linja on, että teollisuudessa ja rakentamisessa työttömien määrä on vähentynyt kun taas palveluissa määrä on kasvanut. Tuntuvinta työttömyyden aleneminen on teollisuudessa.

Työttömyys vähenee lähes kaikissa Varsinais-Suomen kunnissa
Työttömien määrä väheni viime vuodesta miltei kaikissa Varsinais-Suomen seutukunnissa. Loimaan seutukunnassa työttömien määrä supistui ripeimmin eli 8 prosentilla, kun se Vakka Suomessa suorastaan kasvoi (4 %). Työttömyysaste oli korkein Salon seutukunnassa (10,2 %) sekä Turun kaupungissa (12,0 %). Pienin työttömyysaste oli Turunmaan seutukunnassa (4,6 %) ja Paimiossa (3,7 %). Työttömyysaste oli yli 10 % kahdessa (Turku ja Salo) alueen 28 kunnasta – kuten vuotta aiemmin.

Lähde: Varsinais-Suomen ELY-keskus 26.6.2012,

lue koko työllisyyskatsaus

<< Edelliselle sivulle

Sivun alkuun   |    Etusivulle   |    Yhteystiedot   |    Webmaster
Erityispalveluita
Projektit
Hyödyllisiä linkkejä
CV-netti
Verokortti netistä